bez skrobi
tak
bez drożdży
nie
bez jajek
tak
bez laktozy
tak
bez cukru
nie
niskobiałkowy
nie

Fasola w sosie pomidorowym bezglutenowa 440 g - Primavika

Dostępność: W magazynie
Wysyłka: 1-4 dni
8,50 zł
Brutto 1-4 dni
Ilość

Marka

Primavika

Opis

Fasolka w sosie pomidorowym to dobry pomysł na szybki obiad, lunch albo kolację. Możecie ją podawać z kaszą jaglaną (spotęguje działanie alkalizujące), ryżem albo kaszą. Spróbujcie przyrządzić ją po angielsku: zwyczajnie wylać podgrzaną fasolkę na pieczone ziemniaki, grzanki czy smażone jajka.

Skład

woda, fasola „Jaś”65%, koncentrat pomidorowy 15%, cebula, cukier, skrobia kukurydziana, hydrolizaty białka roślinnego (zawierają: soję), olej rzepakowy, sól, bulion wegetariański [maltodekstryna, sól, warzywa suszone (marchew, natka pietruszki, liście selera, por, cebula), cukier, olej rzepakowy, kurkuma, pieprz czarny, lubczyk liść, aromat naturalny], przyprawy ziołowe (zawierają gorczycę), przeciwutleniacz: kwas askorbinowy = witamina C, przyprawy, aromat z ekstraktu drożdżowego.

Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 518 kJ / 123 kcal;
Tłuszcz: 0,8 g;
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g;
Węglowodany: 20 g;
- w tym cukry: 3,6 g;
Błonnik: 4,3 g;
Białko: 6,2 g;
Sól: 0,4 g.