bez skrobi
tak
bez drożdży
tak
bez jajek
tak
bez laktozy
tak
bez cukru
tak
niskobiałkowy
nie

Polenta - kaszka kukurydziana bezglutenowa 500 g - Le Veneziane

Dostępność: Chwilowo niedostępny
9,00 zł
Brutto
Ilość

Marka

Le veneziane

Opis

Polenta to włoska potrawa ludowa, pierwotnie sporządzana z mąki kasztanowej obecnie z mąki kukurydzianej.

Skład

mąka kukurydziana


Sposób przygotowania: na 4 osoby: 1 lit. wody, pół opakowania kaszki - posolić wodę i zagotować. Zdjąć z ognia i wsypywać powoli kaszkę cały czas mieszając, aby uniknąć grudek. Wstawić ponownie na ogień na 1 minutę, stale mieszając.

Można podawać na ciepło, np. z roztopionym serem, sosem pomidorowym, mięsnym; na słodko np. z bakaliami, można też zamiast wody zastosować np. mleko roślinne. Świetna też na zimno pokrojona w kostkę. Doskonale nadaje się do panierek.