- -30%

KRÓTKI TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA! (14.02.2021)
Pyszny chleb własnej roboty bez dodatku drożdży. Z mieszanki powstaje 850g bochenek. Sposób przygotowania: Rozgrzać piekarnik do temperatury 225C (góra-dół). Mieszać/miksować mieszankę z 500ml zimnej wody przez 2 minuty. Nie odstawiać do wyrośnięcia! Przelać ciasto do wysmarowanej tłuszczem blachy. Wygładzić wierzch wodą lub dla uzyskania chrupiącej skórki oliwą lub masłem i wstawić do piekarnika. Wstawić do piekarnika foremkę z wrzątkiem. Po 5 minutach naciąć chleb wzdłuż całej długości. Piec przez 53 minuty w dolnej części piekarnika. Po upieczeniu odstawić chleb do wystygnięcia.
pełnoziarnista mąka ryżowa* 34%, skrobia kukurydziana*, płatki ryżowe*20%, mąka teff*, zakwas gryczany* (mąka gryczana*, mąka z quinoa*, kultury starterowe), mąka gryczana*, zagęszczacz: mąka z chleba świętojańskiego*, mieszanka przypraw*2% (kolendra*, kminek*, koper włoski*), proszek do pieczenia (substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu; regulator kwasowości: winian monopotasowy, skrobia kukurydziana*), sól morska, zagęszczacz: ksantan
*z certyfikowanych upraw organicznych.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
wartość energetyczna 368 kcal,
tłuszcz: 7,8 g,
węglowodany 63,4 g
w tym cukry 1,3 g,
błonnik 6,5 g,
białko 7,7 g,
sól 2,6 g.