bez drożdży
tak
bez jajek
tak
bez laktozy
tak
bez cukru
tak
nowość
tak

Mieszanka chleb śniadaniowy na naturalnym zakwasie bezglutenowa 500 g - Dr Żurek

Dostępność: W magazynie
Wysyłka: 1-4 dni
11,50 zł
Brutto 1-4 dni
Ilość

Marka

Dr Żurek

Opis

PRZEPIS NA CHLEB, BUŁKI I BAGIETKI:

500 g mieszanki, 550 ml letniej wody, 25 g świeżych drożdży, 15 g oleju, 10 g soli.

Do miski wsypać mieszankę i sól; w osobnym naczyniu wymieszać wodę, drożdże, olej i dodać do mieszanki. Składniki wyrabiać powoli aż do uzyskania jednolitej masy, a następnie przełożyć do wysmarowanej tłuszczem formy i przykryć ściereczką. Pozostawić na ok. 35 min aż ciasto wyrośnie i podwoi swoją objętość. Piekarnik nagrzać do temperatury 230 stopni, wyrośnięte ciasto zrosić wodą i włożyć do piekarnika, piec ok. 40 min. Po upieczeniu wyjąć z formy i ostudzić.

Skład

skrobia ryżowa, skrobia pszenna bezglutenowa, skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, mąka jaglana, mąka z tapioki, zakwas ryżowy, błonnik grochowy, błonnik bambusowy, babka płesznik, błonnik owsiany bezglutenowy

Wartość energetyczna w 100g produktu
Wartość energetyczna 1313 kJ / 315,7 kcal
Tłuszcze 0,63 g
Kwasy tłuszczowe nasycone 0,18 g
Węglowodany 63,24 g
Cukry 0,61 g
Białko 3,6 g
Błonnik 18,83 g