bez skrobi
nie
bez drożdży
tak
bez jajek
tak
bez laktozy
tak
bez cukru
tak
niskobiałkowy
nie

Cytrynowiec mix na ciasto cytrynowe bezglutenowe 320 g - Bezgluten

Dostępność: W magazynie
Wysyłka: 1-4 dni
9,70 zł
Brutto 1-4 dni
Ilość

Marka

Bezgluten

Opis

Do sporządzenia ciasta należy przygotować następujące składniki:

- 3 jajka

- 180ml oleju lub 170g rozpuszczonego, wystudzonego masła

- 50ml wody

- 110g  cukru

Wykonanie:

1. Białka ubij mikserem na sztywną pianę.

2. W osobnej misce utrzyj żółtka z cukrem na jasną masę, następnie cały czas miksując dodaj olej, wodę, mieszankę.

3. Do otrzymanej masy dodaj proporcjami piane z białek i połącz delikatnie mieszając łyżką.

4. Przelej masę do foremki 25 x 11 cm wyłożonej papierem do pieczenia.

5. Foremkę umieść w piekarniku nagrzanym do 170°C, piecz (bez teromoobiegu) przez około 55 min, po czym wyjmij z foremki. Wystudzone ciasto posyp cukrem pudrem lub udekoruj lukrem sporządzonym z soku wyciśniętego z ½cytryny oraz 90 g cukru pudru. Przechowuj pod przykryciem.

Muffinki: przygotowane ciasto rozdziel do 15 papilotek, piecz 26 min w temperaturze 170°C.

Skład

skrobia kukurydziana, mąka kukurydziana, skrobia ryżowa, aromat naturalny, inulina, substancje spulchniające: węglan sodu, difosforany

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna w 100 g produktu: 1795 kJ / 429 kcal

Tłuszcz:  23 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone:  2,0 g

Węglowodany:  52 g

w tym cukry: 18 g 

Błonnik: 0,7 g

Białko: 3,2 g

Sól: 0,32 g