
Idealny do spożycia bezpośrednio po otwarciu opakowania lub jako dodatek wzbogacający desery, ciasta, jogurty i napoje.
Liofilizacja to metoda suszenia, pozwalająca utrwalić produkty bez wpływu na ich właściwości. Charakteryzuje się wysokim zachowaniem smaku, aromatu i wartości odżywczych - wyższym niż w przypadku klasycznego suszenia.
liofilizowany ananas
Wartość odżywcza | 100 g |
15 g (1 opakowanie / 1 package) |
Wartość energetyczna: | 1540 kJ / 364 kcal | 231 kJ / 55 kcal |
Tłuszcz: | 0,4 g | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0 g | 0 g |
Węglowodany: | 82 g | 12 g |
w tym cukry: | 69 g | 10 g |
Błonnik: | 10 g | 1,5 g |
Białko: | 3,0 g | 0,5 g |
Sól: | 0,02 g | 0 g |